123456

Vacature 

KLIK op de afbeelding voor meer info!

 

 
Bekijk de Video
 

Interesse?

Benieuwd of PRO Hardenberg bij jou past? Bekijk de introductie video of de schoolgids voor meer informatie.

Schoolgids bekijken »
Toelating en Aanmelden »
Open Dag »

 

Agenda 

vr okt 19 @08:30 - 17:30
Excursie Den Haag Bovenbouw 2 en Entree
ma okt 22
Herfstvakantie
di nov 06 @09:00 - 16:00
Studiedag
do nov 15 @08:30 - 12:05
Studio Flits
vr nov 16 @08:00 - 17:00
MediaMasters

Informatieve Ouderavond

Op donderdag 22 februari hebben we voor de ouders en verzorgers van de leerlingen van PrO Hardenberg een informatieve avond.

Deze avond wordt zoals de laatste jaren gebruikelijk niet in de school gehouden. We houden dit jaar de ouderavond in het gebouw van de Larcom in Hardenberg. In dat gebouw is het Arbeids Trainings Centrum (ATC) waar wij als school veel gebruik van maken.

Leerlingen volgen daar in het eerste en tweede leerjaar de lessen productie onder begeleiding van een medewerker van PrO Hardenberg. Door het ATC kunnen leerlingen kennismaken met een bedrijfsmatige werkomgeving.

Wanneer leerlingen in het derde- en/of vierde leerjaar zitten kunnen leerlingen ook stage lopen bij de Larcom, het is een stageplek waar wat meer begeleidingsmogelijkheden geboden kunnen worden. Ook kunnen we bij Tracé, ook een onderdeel van de Larcom, leerlingen laten screenen op hun arbeidsmogelijkheden/vaardigheden om voor hen de noodzakelijke begeleiding te verkrijgen voor de plaats op de arbeidsmarkt.

Daarnaast bieden we in samenwerking met de Larcom, de heftruckcursus aan. Jongeren van het PrO kunnen zo een heftruck-rijbewijs verwerven. Daarmee worden de kansen op de arbeidsmarkt voor deze jongeren vergroot. Deze avond krijgt u dus de mogelijkheid een kijkje te nemen in het gebouw van de Larcom waar de jongeren van PrO Hardenberg

Het programma is als volgt:
19.15 uur: Inloop en ontvangst met koffie en thee
19.30 uur: Start van de avond met algemene informatie over de samenwerking van PrO Hardenberg met de Larcom.
19.50 uur: Workshopronde voor ouders/verzorgers van leerlingen van leerjaar 1&2 over het ATC en de productie-omgeving.
19.50 uur: Workshopronde voor ouders/verzorgers van leerlingen vanaf leerjaar 3 over het project Smart met geld en stichting Raad en Recht, over wat verandert er in de wereld van een 18-jarige.

Wat verandert er dan op het gebied van geld, ziektekosten, verantwoordelijkheden? (Er verandert vaak meer dan we denken!) Een heel informatieve workshop waarin je als ouder goed geïnformeerd wordt over de veranderingen rond de 18e verjaardag en daarna. Deze workshop wordt verzorgd door MeeIJsseloevers en stichting Raad en Recht.
Aansluitend Een rondleiding in het gebouw van de Larcom.
Afsluitend Is er gelegenheid voor een gesprek, een hapje en een drankje.

U bent van harte welkom op de ouderavond bij Larcom Vestiging Hardenberg (Kruzeborg), Handelsstraat 59, 7772 TS Hardenberg.