Week tegen Pesten

Deze week is: "De Week tegen pesten". Ook op PrO Hardenberg besteden we hier in deze week extra aandacht aan.
 
weektegenpestenDe slogan van de Week Tegen Pesten 2022 is ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’. Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat. Een groep waarin lachen en plezier hebben zorgt voor verbinding en betrokkenheid en een positieve norm zet. Door mee te doen aan de Week Tegen Pesten, maak je een goede start in het nieuwe schooljaar waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige school. 

Humor en het maken van grappen heeft veel positieve kanten. Sámen lachen en plezier hebben zorgt voor verbinding en betrokkenheid. Juist begin van het schooljaar is dit belangrijk. Naast die verbinding spelen grappen ook een rol in het bepalen van de normen in de groep. Door wel of niet om een grap te lachen bepaal je met elkaar wat acceptabel is. Tegelijkertijd is dit precies waar het ook mis kan gaan. Want is het grapje voor iederéén leuk, of wordt hiermee een specifieke leerling of specifieke groep uitgesloten en dreigt dit een norm te worden?

Op PrO Hardenberg vinden we een positieve groepsvorming erg belangrijk. In de eerste weken na de zomervakantie wordt bepaald hoe er de rest van het jaar met elkaar wordt omgegaan. 
En dat bepaalt daarmee ook hoe groot de kans is op pestgedrag. In elke klas doen we grote en kleine oefeningen voor het bevorderen van een positieve sfeer.
 
 

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Agenda

29 mrt 2024;
Goede Vrijdag
01 apr 2024;
2e Paasdag
16 apr 2024;
Studiedag

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl