Nieuws

PB Mariënberg-Beerzerveld ontvangt 10 mezen nestkastjes.

In de strijd tegen de eikenprocessierups in Mariënberg en Beerzerveld wil het plaatselijk belang ook een bijdrage leveren.

nestkastjeNadat bekend werd dat leerlingen van PrO Hardenberg opnieuw nestkastjes voor de gemeente Hardenberg aan het maken waren, melde Klaas Luisman van het PB Mariënberg-Beerzerveld zich om ook 10 stuks identieke nestkastjes af te willen nemen.

Om de overlast van de processierups wat te verminderen, komen de mezenkastjes aan de eikenbomen aan het begin van de Kloosterdijk te hangen in de richting van de Kloosterdijkbrug. Het plaatselijk belang wil binnenkort een workshop middag in het buurthuis “het Samenspel” in Beerzerveld organiseren voor de plaatselijke jeugd om zelf een 40-tal nestkastjes te maken die dan ook in de buurt kunnen worden opgehangen.

De voorbereidende werkzaamhedenvoor de nodige materialen worden uitgevoerd door leerlingen van PrO Hardenberg. Deze week werden de nestkastjes bij de school van PrO Hardenberg aan Klaas Luisman en Loeki van der Schoor van het plaatselijk belang overhandigd. Leerling Marik Hutten uit Mariënberg was erg trots dat hij het eerste exemplaar mocht uitreiken aan zijn plaatsgenoot.

Zoeken

Facebook

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Agenda

29 apr 2024;
Meivakantie
14 mei 2024;
IVIO Examen Nederlands
15 mei 2024;
IVIO Examen Engels

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl