Nieuws

AAN in het donker!

Fiets je met fietsverlichting aan, dan verklein je de kans op kleerscheuren. Je valt dan namelijk meer op en ook zie jij de weg voor je een stuk beter. Gelukkig gaan de meeste fietsers goed zichtbaar over straat. Sta jij ook AAN? 
ikvalop
 
Bijna alle fietsers (95%) vinden het gevaarlijk om in het donker geen verlichting aan te hebben. In het donker en bij slecht zicht is het dan ook verplicht verlichting te voeren. Het gebruik van losse fietslampjes is toegestaan, maar vaste fietsverlichting heeft veel voordelen. 
 
Hoe val jij op?
Je kan zelf al veel doen om lekker op te vallen in het verkeer. 
1. Zet je fietslicht aan
Meedoen is makkelijk! Let op de straatverlichting... Staat deze aan? Dan is het tijd je fietsverlichting aan te zetten. Ook bij regen of mist is verlichting verplicht.
2. Check je fiets
Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Controleeer het! Is je verlichting kapot? Repareer het zelf of breng je fiets naar de fietsenmaker, zodat je weer veilig onderweg kunt.
3. Val op met je kleding
Bij regen, schemering en in het donker valt felle​ of lichtgekleurde kleding het beste op. Reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen.

Zoeken

Facebook

Agenda

30 juni 2023;
Studiedag
04 juli 2023;
Schoolkamp Leerjaar 1
10 juli 2023;
IOP gesprekken 3 - Leerjaar 3

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl