Aanmelden

Het aanmelden bij PrO Hardenberg gebeurt via het aanmeldformulier. Daarnaast wordt er nog aanvullende informatie aangeleverd. Het aanmeldformulier wordt ingevuld door ouders/verzorgers. De leerkracht van de basisschool vult het onderwijskundig rapport PrO van samenwerkingsverband (SWV) Klasse in. De basisschool stuurt vervolgens het aanmeldformulier met het onderwijskundig rapport en de gevraagde bijlagen op naar PrO Hardenberg.

Wanneer de aanmelding bij PrO Hardenberg binnen is zal de procedure van toelating starten. Aanmelden kan tot 01-04-2023.


Toelatingseisen

Om onderwijs te kunnen volgen op PrO Hardenberg is een toelaatbaarheidsverklaring voor het praktijkonderwijs nodig. Deze toelaatbaarheidsverklaring wordt afgegeven door de Commissie voor Advisering en Toelating (CAT+) van samenwerkingsverband Klasse. Er zijn een aantal landelijke criteria opgesteld om in aanmerking te komen voor een toelaatbaarheidsverklaring voor het praktijkonderwijs. Deze criteria zijn:
- Het totaal-IQ van een leerling ligt tussen de 55 en 80;
- Er is een achterstand van drie jaar of meer op twee van de volgende domeinen: inzichtelijk rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling. Eén van de domeinen is inzichtelijk rekenen of begrijpend lezen.

De toelaatbaarheidscriteria geven de CAT+ een beperkte beleidsruimte om binnen de grenzen, die in de regelgeving nadrukkelijk bepaald zijn, eigen verantwoordelijkheid te nemen. Beleidsruimte geldt wanneer er sprake is van onderlinge strijdige criteria, sociaal-emotionele problematiek en overlap tussen verschillende vormen van onderwijs.
Klik HIER voor de Toelatingsprocedure.

Vragen

Voor vragen rondom de aanmelding kunt u contact openemen met mevr. M. de Jong (Zorgcoördinator / Orthopedagoog) op 0523 267700. U kunt ook mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Agenda

30 juni 2023;
Studiedag
04 juli 2023;
Schoolkamp Leerjaar 1
10 juli 2023;
IOP gesprekken 3 - Leerjaar 3
10 juli 2023;
IOP gesprekken 3 - Leerjaar 5A

Agenda

30 juni 2023;
Studiedag
04 juli 2023;
Schoolkamp Leerjaar 1
10 juli 2023;
IOP gesprekken 3 - Leerjaar 3

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl