Uitstroom & Diplomering

UITSTROOM & DIPLOMERING!

UITSTROOM & DIPLOMERING

UITSTROOM & DIPLOMERING

Het uiteindelijke doel van Praktijkonderwijs is om aan het werk te gaan! Door (branche erkende) certificaten te halen vergroot je de kans op het vinden van een baan. 
Alle leerling in het Praktijkonderwijs kunnen een diploma halen. Daarvoor moet je wel aan bepaalde eisen voldoen. Meer info, vind je HIER!
Voor sommige leerlingen is het mogelijk een Entree (MBO-1) dipolma te halen. Met dit diploma kun je aan het werk of stroom je door naar een MBO-2 opleiding.

AAN HET WERK!

AAN HET WERK!

Als je aan het werk gaat wil je daar natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereidt zijn. Ook je toekomstige baas vindt het fijn om te weten wat je al weet en kunt. Op onze school kun je veel Branche Erkende Certificaten halen. Denk aan VCA-Basis Veiligheid, NIL-diploma Lassen (MAG niveau 1), Heftruck certificaat, Werken in de Keuken, SVS Schoonmaak en nog veel meer. Met deze certificaten vergroot je je kans op een baan en ben je beter voorbereid op een toekomstige werkplek!

MBO 1 - ENTREE OPLEIDING

MBO 1 - ENTREE OPLEIDING
In samenwerking met het ALFA-College bieden wij intern de Entree-opleiding (MBO-1) aan. Het programma bestaat uit lessen op school en stagedagen. Het programma duurt een jaar. Een deel van de theorielessen is al in de voorliggende leerjaren van PrO Hardenberg aangeboden. Dat programma wordt in de Entree-opleiding afgerond. Met het Entree-diploma kun je doorstromen naar werk of niveau 2, afhankelijk van je mogelijkheden. De opleiding is niet voor alle leerlingen van onze school geschikt.

NAZORG

NAZORG

Na uitstroom zijn we er nog minimaal 2 jaar om je te ondersteunen. School zoekt dan contact met je om te vragen hoe het gaat. Dat doen we om je zelfredzaamheid te vergroten en uitval in onderwijs en/of werk te voorkomen.
Is er toch een tegenvaller dan proberen we je weer verder te helpen. Daar kan bijvoorbeeld ook de Avondschool bij helpen.
Daarnaast kunnen oud-leerlingen altijd met vragen bij ons terecht. 

"Een diploma zegt wat je gedaan hebt, maar niet wat je allemaal kunt!"

DE VOORDELEN VAN PRAKTIJKONDERWIJS

Na school aan het werk!

Door diverse stages ontwikkel je jezelf steeds verder, ontdek je je eigen mogelijkheden en ontdek je wat bij je past.
Misschien wordt jouw stageplek wel je toekomstige werkplek!

Branche Erkende Certificaten

Op onze school zijn veel Branche Erkende Certificaten te halen. Denk aan VCA-Basis  Veiligheid, NIL-diploma Lassen (MAG niveau 1), Heftruck certificaat, Werken in de Keuken, SVS Schoonmaak enz. Met deze certificaten vergroot je je kans op een baan!

MBO 1 Entree Diploma

Op onze school kun je, als je dat aankunt, een Entree diploma halen. Dat is een MBO-niveau 1 diploma. We doen dat in samenwerking met het Alfa college.

Image

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl