Nieuws

Week van de Alfabetisering

Vandaag is de week van Alfabetisering begonnen.

weekvandealfabetiseringMet deze week zet de Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Aandacht voor Laaggelteerdheid
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit. Mensen die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving. Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. 

Laten we er samen voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen een leven lang kunnen leren en ontwikkelen, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.
Wees lief voor elkaar en help elkaar wanneer je ziet dat men moeite heeft met taal.

Voorstelling Letter voor Letter
Vrijdagavond 13 september bezoeken we met een aantal bovenbouwgroepen de Voorstelling Letter voor Letter. Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Werkgroep ‘Hardenberg taalt naar laaggeletterden’ bestaande uit Alfa-college, Bibliotheek Hardenberg, Taalpunt Hardenberg, Pro Hardenberg, De Stuw, gemeente Hardenberg en Stichting Lezen & Schrijven en mogelijk gemaakt door een bijdrage van provincie Overijssel en theater De Voorveghter. die wordt gespeeld.
Ook zin in een leuke voorstelling? Koop dan snel en voor slechts €1,00 een kaartje!

Zoeken

Facebook

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Agenda

19 apr 2024;
Dag tegen Pesten

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl