Nieuws

PrO Hardenberg onderzoekt gezondheid, leefstijl en omgeving jongeren in samenwerking met de GGD en gemeente

Jongeren kunnen zich beter ontwikkelen wanneer zij opgroeien in een positieve, gezonde en veilige leefomgeving. Opgroeien in deze kansrijke omgeving (OKO) maakt ook de kans kleiner dat zij gaan drinken, roken of drugs gaan gebruiken. 

OKOMet OKO werkt iedereen in de gemeente samen aan het vormen van de positieve leefomgeving voor jongeren: thuis (gezin), op school, in de vriendenkring (peergroep) en in de vrije tijd.

PrO Hardenberg helpt om de gezondheid, leefstijl, het welzijn en de omgeving van jongeren in kaart te brengen. Dit doen wij door scholieren van klas 4 een vragenlijst in te laten vullen. Het gaat om een extra meting van de Gezondheidsmonitor Jeugd: de OKO Gezondheidsmonitor Jeugd 2022. Ouders/verzorgers en leerlingen uit klas 4 ontvangen hierover meer informatie.

Hoe verloopt de OKO Gezondheidsmonitor Jeugd 2022?
Tijdens een lesuur op school vullen leerlingen uit de klassen 4 een online vragenlijst in. Een docent helpt bij de afname van het onderzoek. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd, omgeving en school.

Deelname monitor
Zowel ouders/verzorgers als leerlingen uit klas 4 krijgen enkele weken voor het onderzoek meer informatie. Deelname is vrijwillig en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

OKO Gezondheidsmonitor Jeugd 2022
De GGD’en voeren de OKO Gezondheidsmonitor Jeugd 2022 en werken hierin samen met GGD GHOR Nederland, het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u meer informatie over de OKO Gezondheidsmonitor Jeugd? Bezoek dan de website van de GGD IJsselland.

Zoeken

Facebook

Laatste Nieuws

22 december 2023
19 december 2023
08 december 2023

Agenda

18 juli 2024;
Organisatiedag
19 juli 2024;
Organisatiedag
22 juli 2024;
Zomervakantie

Contact

PrO Hardenberg
Verlengde Korte Steeg 18
7772 RZ Hardenberg
Tel: 0523-267700
Email: info@prohardenberg.nl